Reflexologi


Behandlingen

Som reflexolog/zonterapeut arbetar jag med både fysiska och mentala besvär. Metoden lämpar sig väl både vid förebyggande vård och i friskvårdssyfte. De flesta upplever snabbt ett förbättrat allmäntillstånd. Behandlingen tar normalt ca 75 min. Första behandlingen tar ca 90 minuter, då vi går igenom ditt nuläge samt din historik. Antalet behandlingar varierar beroende på behov och orsak. Vanligtvis startar man med 4-5 behandlingar med ca 1-2 veckors mellanrum.

Reflexologi eller zonterapi är en urgammal behandlingsmetod med rötter hos naturfolken. Reflexologi är en vidareutveckling av, och ett annat mer internationellt namn för zonterapi. Vid reflexologi trycker man på punkter på hela kroppen; såsom fötter, händer, öron, ben och rygg etc.

Metoden grundar sig på principen att det finns zoner eller reflexpunkter på olika ställen på kroppen som står i förbindelse, via nervsystemet, med varje anatomisk byggnadsdel i kroppen. Metoden är inte vetenskapligt bevisad men är mycket väl beprövad sedan urminnes tider. Det som de flesta känner till är att man vid zonterapi trycker på fötterna.

Människokroppen innehåller flera olika reflexologiska system som fungerar optimalt när alla samverkar. Mellan dessa system kan obalans finnas och därför uppkommer då någon form av besvär.

 

Jag kan hjälpa dig med t ex dessa besvär:
˚ Huvudvärk, migrän
˚ Rygg, nacke, axlar
˚ Mage, tarm
˚ Allergi, eksem
˚ Sömnrelaterade problem
˚ Stress, spänningar
˚ Utmattningssymtom såsom trötthet, orkeslöshet och nedstämdhet.

Genom att trycka, gnugga, massera och beröra olika reflexpunkter på kroppen rättas obalanser till. Blodets och lymfsystemets cirkulation balanseras och då aktiveras den naturliga självläkningsförmågan. Avslappning och ett gott tillstånd upplevs efter behandlingen.

ORDINARIE PRISLISTA:
Reflexologi (zonterapi) 1:a gången 90 min
Behandling...... ca 60 min...... 750 sek
Behandling...... ca 75 min...... 850 sek
Behandling...... ca 90 min...... 950 sek